Tabiatın Soyut Kapıları ve Daima Tam Yol İleriye

Hamit Görele İş Sanat Kibele Sanat Galerisi

Hamit Görele İş Sanat Kibele Sanat Galerisi içinde, Tonya Görele’nin koleksiyonunda yer alan eserleri ile 1 Nisan’a dek sanatseverlerle buluşacak. 1980 yılında aramızdan ayrılan sanatçının eserlerinde ortaya çıkardığı özgün tarzda kübizm ve empresyonizm akımlarının etkisi görülmektedir.

Devamını Oku

Hamit Görele Sergisi 01
hamit görele 02

Şimdi Hep Birlikte: Pat Pat Patara

Pat Pat Patara seyirciyi Patara Antik Kenti’nde bir kazı alanına davet ediyor.

Pat Pat Patara İş Kuleler Salonu’nda gizemli, Antik ve çok neşeli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı Pat Pat Patara’yı Lerzan Pamir yönetiyor. Oyunun müzikleri ise Tolga Çebi’ye ait. Dekor tasarımında ise Merve Yörük var.

Devamını Oku

Dahi çocuğun müziğini en iyilerden dinlemek

Timothy Chooi ve Viyana Senfoni Orkestrası

İş Sanat’ta 7 Şubat akşamı klasik müziğin dahi çocuğu Mozart’ın ölümsüz eserlerini günümüzün “mucize” kemancılarından Timothy Chooi ve Viyana Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin kurduğu Wiener Concert-Verein’dan dinlemenin ayrıcalığını yaşadık.

Devamını Oku

07_02_24_TimothyChooi-9405
07_02_24_TimothyChooi-9219-min

Barok Müziğin Yıldızlarıyla Randevu

Concerto Köln ve Giuliano Carmignola

Barok müziğin önde gelen topluluklarından Grammy ödüllü Concerto Köln ve bir başka Grammy ödüllü isim, keman virtüözü Giuliano Carmignola, İş Sanat’ın 24. sezonuna yıldızlarla dolu bir barok müzik gecesi armağan etti.

Devamını Oku

15_12_23_GiulianoCarmignola_ConcertoKöln-3710-min
15_12_23_GiulianoCarmignola_ConcertoKöln-2979-min

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi

İş Sanat RHM

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi (RHM) Türkiye’nin ilk plastik sanatlar müzesidir ve 18 Temmuz 1937’de Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde kurulmuştur. Atatürk tarafından 20 Eylül 1937’de açılışı yapılan müze, çeşitli devlet dairelerinden alınan eserlerden oluşmaktadır.

Devamını Oku

resim heykel müzesi
MÜZE BİNASI KUTU BANNER

Sanat Galerisi

Türkiye İş Bankası Sanat Galerileri

Sanat galerisi, çeşitli sanat eserlerini ziyaretçiler ile bir araya getiren mekânlardır. Bu galeriler genellikle resim, heykel, fotoğraf gibi görsel sanatların yanı sıra çağdaş sanatın birçok dalına ev sahipliği yapmaktadır.

Devamını Oku

TİBİBM_Oktay Anılanmert_10-min
TİBİBM_Oktay Anılanmert_24-min

Geleceği kutlayan bir gelenek

Yeni Yıl Konseri: Viyana Gala

5 Ocak 2024 akşamı İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşen, İş Sanat’ın gelenekselleşmiş yeni yıl konserinde büyülü anlara tanık olduk. Stephanie Gonley yönetimindeki English Chamber Orchestra, soprano Corinne Cowling ve yetenekli dans sanatçıları eşliğinde, valsler, polkalar ve İngiliz bestecilerin ölümsüz eserleriyle yıla sihir tozu serpilmiş bir başlangıç yaptık.

Devamını Oku

05_01_24_ECO_YeniYılKonseri-0232-min
05_01_24_ECO_YeniYılKonseri-0984

Ankara Resim Heykel Müzesi

Türkiye İş Bankası
İktisadi Bağımsızlık Müzesi

Ankara Resim Heykel Müzesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da görsel sanatları bir araya getiren önemli bir müze olarak öne çıkmaktadır. Bu müze, zengin koleksiyonuyla Türk resim ve heykel sanatının ev sahipliğini üstlenmektedir.

Devamını Oku

Resim ve Heykel Müzesi

Türkiye İş Bankası
Sanat Koleksiyonu

Resim ve heykel müzesi, Türkiye İş Bankası tarafından kurulmuş olup Türkiye İş Bankası Sanat Koleksiyonu’na ev sahipliği yapıyor. Koleksiyon, Türkiye’nin en eski ve en geniş özel sanat koleksiyonlarından biri olarak öne çıkıyor. 1940 yılından itibaren biriktirilmeye başlanan eserler, 900’ün üzerinde sanatçının 2799 civarında eserini bünyesinde bulunduruyor.

Devamını Oku

Müze Ziyareti Kutu Banner
KOLEKSİYON SAYFASI KUTU BANNER

Dost Meclisi

Dostluğun Dili Kelimeler Değil
Şarkılardır

Her ne kadar Henry David Thoreau bundan 200 yıl kadar önce “dostluğun dili kelimeler değil anlamlardır’’ demişse de dostluğun dili bazen de şarkılardır. 15 Kasım Çarşamba akşamı İş Kuleleri Salonu’nda, dostluğun farklı ifade biçimleriyle anlam bulduğu özel bir konser için bir aradaydık.

Devamını Oku

dostlugun-dili-kelimeler-degil-sarkilardir-01
dostlugun-dili-kelimeler-degil-sarkilardir-03

Karsu

İş Sanat sahnesinden
Dünyanın Sesleri geçti

28 Aralık 2023 akşamı Karsu, yılın son konseri için tüm enerjisiyle İş Sanat sahnesindeydi. Farklı sesler, diller, ritimler, duygularla dolu bir gecede, kulaklarımızı ve kalbimizi hem Karsu’nun hem Dünyanın Sesleri’ne açtık.

Devamını Oku

karsu 1
karsu 2

Luz Casal

Şarkı Söyleyen Büyülü Işık Hüzmesi

İspanya’nın yetiştirdiği en özel isimlerden, dünyaca ünlü şarkıcı Luz Casal hüzün ve tutku yüklü sesiyle 30 Kasım akşamı İş Sanat sahnesindeydi. İsmi İspanyolca’da “ışık” anlamına gelen Casal, herkesi kendine hayran bırakan performansıyla sezona büyülü ışıltısını kattı.

Devamını Oku

Ege Işık Özatay

Berna Türemen'in Çizimlerle Dolu Hatıra Defteri

Sanatçı atölyelerini mesken edinenler kediler midir yoksa sanatçılar üretebilmek için bir kedinin varlığına mı ihtiyaç duyarlar bilinmez ama sanatçı Berna Türemen’in kedileri izleyicinin kulağına zigon sehpaların üstüne dantel örtüler örten, oymalı çeyiz sandıklarda mektuplar biriktiren, gülüşlerinde kuş cıvıltıları saklı, yaz günlerinde balkonlarında güneş banyosu yapan, gerdanlarına inci kolyeler takıp sokaklarda kol kola yürüyen kadınların özgür, hınzır, muzip ve grotesk hikayelerini anlatıyor. Türemen’in kompozisyonları bir kedinin perspektifinden görülen bir anlatı sunuyor.

Devamını Oku

Cécile McLorin

Caz vokal evreninin penceresinde

ender rastlanan bir kuş

Sınırları aşan sesi, yeteneği, hikâye anlatma gücü, kalıpların dışına çıkan repertuar seçimleriyle caz vokal evreninin penceresine konan, rengârenk, ender rastlanan bir kuş. 3 Grammy ödüllü Cécile McLorin, 7 Kasım akşamı İş Sanat sahnesinde şarkı söylerken bizi büyüledi ve ertesi gün kariyerine bir Grammy adaylığı daha ekledi.

Devamını Oku

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Tolga Atalan Ün ve Murat Karahan

Sahne hazır, 24. sezon yolculuğu başladı.

Cumhuriyetimizin 100. yaşına girdiği günlerin yegâneliği, bu tekrarı olmayacak haftaya ortak olmak istercesine konser akşamı çıkagelen yağmur ve her sezon olduğu gibi, İş Kuleleri Salonu’nu kalp atışlarıyla dolduran İş Sanat dinleyicisi… Yeni seslere, yeni heyecanlara perdesini açan İş Sanat sahnesinde 24. sezon yolculuğu başladı.  

Devamını Oku

Sezon bitse de, müzik hep hayatın içinde.

Müziğin tüm seslerini ve renklerini kapsayan bir sezonun son saatleri için belki de bundan güzeli olamazdı. Kökenleri 17. yüzyıla uzanan barok müziği yaşatan Venedik Barok Orkestrası’nın 9 Mayıs akşamı İş Kuleleri Salonu’ndaki performansı, müziğin tüm çağlarına ve sezonun tüm unutulmaz anlarına adanan bir saygı ve sevgi gösterisi gibiydi.

Devamını Oku

090523_venedikbarokorkestrasi-6647
090523_venedikbarokorkestrasi-6901

Adamo ve çeviride kaybolmayan duygular

12 Nisan Çarşamba akşamı İş Kuleleri sahnesinde anıların tazelendiği ve hafızalara yeni anıların eklendiği özel bir buluşma gerçekleşti. Ülkemizin müzikseverleriyle arasında güçlü bir bağ bulunan Salvatore Adamo ve orkestrası, dinleyicilerini nostaljik bir yolculuğa çıkardı.

Devamını Oku

120423salvatoreadamo-2260
120423salvatoreadamo-2448

Yıldızları yeryüzüne indiren bir gece

Adını MS. 2. yüzyılda yaşamış astronom Batlamyus’un gök cisimlerine dair eseri ‘Almagest’ten alan, caz sahnemizin usta isimlerini bir araya getiren Almagest Beşlisi, kuzey cazının önemli ismi Nils Petter Molvær ile birlikte 3 Mayıs gecesi İş Kuleleri sahnesini yıldızların ışıltısıyla aydınlattılar.

Devamını Oku

03_05_23_almagestquintet_nilspettermolvaer-2124
03_05_23_almagestquintet_nilspettermolvaer-2647

Arvo Pärt’in renklerinde kaybolmak

Sadece 15 ölçüden oluşan, iki dakikalık bir piyano parçası zamanı durdurabilir mi? Bir konser ruhunuzu, müziği renklerine ayıran bir prizmaya dönüştürebilir mi? Besteci Arvo Pärt, yorumlayan Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası ise, evet.

Devamını Oku

03_05_23_tallinnodaorkestrasi-0739
03_05_23_tallinnodaorkestrasi-1468

ŞARKILARIN CUMHURİYETİ

İş Sanat’ta 23. sezonun Cumhuriyet’in 100. yılına özel konseri ‘Şarkıların Cumhuriyeti’ni sanki Tanpınar’ın çok sevdiğim romanı Huzur’un ortasından bir sayfa açmış, okuyormuşum gibi dinlemeye başladım. Adı konser, ama biraz roman, biraz belgesel, bir müze ziyareti ve Cumhuriyet’in farklı yıllarına doğru yol aldığımız bir zaman tüneli…

Devamını Oku

270123_dilekturkan-1874
270123_dilekturkan-2523

YAŞASIN CUMHURİYET

30 Birinciteşrin [Ekim] (1923) Salı günü, Ankaralılar sabahleyin işleri başına gelmişlerdi. (…) Büyük bir sevinç içinde bütün dükkânlar açıldı, fakat az zaman sonra tekrar kapatıldı. Saat onda bütün dükkânlar kapanmış ve her taraf bayraklarla donatılmıştı…

Devamını Oku

yasasin-cumhuriyet-004
yasasin-cumhuriyet-005

Kuzeyden gelen kozmik düşler kolektifi

25 Ocak 2023 akşamı İş Sanat sahnesinin konuğu olan Jaga Jazzist, benzersiz sesleri, renkleri ve titreşimleriyle 23. sezon yolculuğunu kuzey ışıklarına boyadı. Sekiz multi-enstrümantalist müzisyenin kurduğu Norveçli müzik kolektifiyle birlikte deneysel cazın dünyasında kozmik bir yolculuğa çıktık.

Devamını Oku

jaga-jazzist-0004
jaga-jazzist-0005

Polkalar, valsler ve pastoral düşler

Dünya güneşin etrafındaki turunu tamamlarken bizler de bir kez daha 365 günlük serüvenimizi ve müzikal yılımızı başlatmak üzere batonlarımızı havaya kaldırdık. 2023’ün getireceği yeniliklere kollarımızı ardına dek açarken ritüellerimizden de vazgeçmedik. Yılın ilk günlerine İş Sanat’ın gelenekselleşmiş yeni yıl konseriyle, Viyana polkalarından valslere, İngiliz bestecilerin İngiltere’nin doğasından ve halk şarkılarından esinlendiği eserlerine uzanarak “hoş geldin” dedik.

Devamını Oku

polkalar-valsler-scaled
polkalar-valsler-02-scaled

Tiflis Senfoni Orkestrası

7 Aralık akşamı İş Kuleleri’ne girmeden, her konser öncesi olduğu gibi sularının rahatlatıcı sesi ve başında nöbete durmuş en az bir kediyle “hoş geldin” diyerek beni karşılayan Kibele Heykeli’nin yanından geçtim. Anadolu’nun kadim topraklarını simgeleyen hem görkemli hem dost canlısı Kibele’nin yanından geçerken, dakikalar sonra dinleyeceğim konserde Anadolu topraklarının en kadim komşularından birinde köklenmiş bir orkestrayı dinleyeceğimi düşündüm.

Devamını Oku

sezgi-olgac-01
sezgi-olgac-02

Zamansız bir ikonla randevu:

Kimilerine göre 20. yüzyılın en iyi yorumcusu, kimilerine göre tüm zamanların en ikonik figürlerinden biri. En az bir şarkısını ezbere bildiğimiz, New York, New York şarkısı çalma listemizde daima ilk sırayı kapan, “reddedilemeyecek bir teklifle” hayatı kurtulan The Godfather karakteri Johnny Fontane’in ilham kaynağı, asla kayıtsız kalamadığımız bir show yıldızı. Ya da kısaca, Sinatra.

Devamını Oku

sezgi-olgac-05
sezgi-olgac-06

Bir Nünü Ziyafeti

Kimilerine göre 20. yüzyılın en iyi yorumcusu, kimilerine göre tüm zamanların en ikonik figürlerinden biri. En az bir şarkısını ezbere bildiğimiz, New York, New York şarkısı çalma listemizde daima ilk sırayı kapan, “reddedilemeyecek bir teklifle” hayatı kurtulan The Godfather karakteri Johnny Fontane’in ilham kaynağı, asla kayıtsız kalamadığımız bir show yıldızı. Ya da kısaca, Sinatra.

Devamını Oku

sezgi-olgac-03
sezgi-olgac-04

Müziğin Büyüsü Yeniden

O en sevdiğimiz an yeniden geldi çattı, İş Sanat’ın kapıları bir kez daha müziğin büyülü dünyasına açıldı…

Devamını Oku

blog-01
271022_aciliskonseri_olgascheps_bifo_sefpatrickhahn-7060

Kelimelerin Kentine Yolculuk

Biz binlerce yıl öncesine bakmaya niyet etmedikçe göremeyeceğimiz kentler vardır. Limanları, tiyatroları, caddeleri, heykelleri ile oradadırlar; bize ancak onlara bakmak istediğimizde görünürler…

Devamını Oku

Kalpleri geliştiren müzik

İyi müzik sadece iyi müziktir; ancak kimi zaman da dinleyicisinden icracısına, dokunduğu yaşamları değiştirir, geliştirir. İş Sanat sahnesi 6-7-8 Nisan 2022’de, 22. sezonun birbirinden özel ve anlamlı 3 konserine…

Devamını Oku

blog-16
blog-17

Gidenlerin ve Kalanların Hikâyeleri

Her yolculuğun kendine has bir hüznü vardır. Her yolcu bir şeyleri, birilerini geride bırakır, yaşamın yeni duraklarına doğru, karşısına neler çıkacağını bilmeden yol alır…

Devamını Oku

blog-14
blog-15

Yaratıcı Düşlerin Arka Bahçesinde

Cazın gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden Miles Davis’in her biri aforizma tadında, hafızamızda yerini almış birçok sözü var. Bunlardan birinde şöyle söylemiş: Bazen kendin gibi çalabilmek için müziğini çok uzun bir süre çalmış olman gerekir…

Devamını Oku

blog-12
blog-13

Cazın Harikalar Diyarında Yıldızlı Bir Gece

Fatih Erkoç’u hafızama ilk kaydedişim, Kuşadası 1. Altın Güvercin Yarışması’nda sözü, müziği, düzenlemesi kendisine ait olan “Yol Verin A Dostlar”ı seslendirerek birincilik aldığı günlere dayanıyor (yıl 1986)….

Devamını Oku

blog-10
blog-11

Yıl Bitti, Şarkısı İçimizde

Koca bir yılın son günleri, belki de en güzel zamanı geldiğinde, geçen yılı şöyle bir önümüze koyar, yaşadıklarımızın özetini çıkarmaya çalışırız. Aslında bu geride bıraktıklarımıza bir veda değildir…

Devamını Oku

blog-09

Bir Bulutsuzluk Özlemi Rüyası

Bazı gruplar vardır, öyle uzun zamandır “oradadırlar” ki, müzikal üretimleriyle bize yaşam yolculuğumuz boyunca eşlik eder, önümüze farklı dönemlerde farklı pencereler açarlar…

Devamını Oku

Pastoral, büyülü bir kavuşma

Yeni bir yolculuğa nasıl hazırlanıyorsam öyle geldim İş Sanat’ın 22. sezonunun açılış konserine. Yeni bir mevsimin rüzgârı arkamda, tüm algılarım açık, tüm duyularımla yaşayacaklarımı karşılamaya hevesli ve hazır…

Devamını Oku